Logo Goedereede
Bekendmaking Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Goedereede op 22 november 2012 op grond van het bepaalde in artikel 5 van de Wvg, heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied tussen Dirkdoensweg en natuurgebied “De Kleistee”te Ouddorp en grenzen aan het toegangspad van dit natuurgebied. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Tegen het raadsbesluit staat voor belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Daartoe kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, vanaf de ter inzage legging van dit besluit, daarom van maandag 3 december 2012 tot en met 14 januari 2013, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Goedereede, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam (Sector Bestuursrecht), Postbus 5095, 13007 BM Rotterdam.

Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Diegenen, die tegen het voorlopige aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders van 9 oktober 2012 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht met betrekking tot bovengenoemde locatie reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen.

Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders gericht was, wordt thans geacht gericht te zijn tegen het raadsbesluit.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen gronden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht over het voorgaande.

Naar boven