Logo Harderwijk
Beoordeling aanmeldnotitie-m.e.r. Parallelweg 20 te Hierden, Harderwijk

Burgemeester en Wethouders van Harderwijk maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4a, Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 19 oktober 2012 heeft Hendrikse & Roos B.V. meegedeeld dat zij voornemens is de dierbezetting per stal te verhogen en chemische luchtwassers te installeren op zes stallen waardoor 55.056 plaatsen voor vleeseenden worden opgericht. De inrichting is gelegen aan de Parallelweg 20 te Hierden. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Harderwijk hebben besloten dat door Hendrikse & Roos B.V. géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit. Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Harderwijk leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 29 november gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tegen voornoemd besluit kan geen bezwaar/beroep worden ingesteld. Informatie: afd. Ruimte, dhr M. van der Meirsch, tel. 411195.

Naar boven