Logo Sluis
Ontwerpbestemmingsplannen De Branding Cadzand-Bad en het Strandhotel Cadzand-Bad, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage worden gelegd:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan De Branding Cadzand-Bad, en

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van het oprichten van een appartementencomplex met 54 appartementen met bijbehorende commerciële ruimten en ondergrondse parkeergarage.

  • 3. het ontwerpbestemmingsplan Strandhotel Cadzand-Bad, en

  • 4. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van het renoveren en uitbreiden van het Strandhotel, waarbij:

    • het bestaande hotel wordt vergroot en voorzien wordt van een nieuwe vleugel;

    • 3 appartementencomplexen worden gerealiseerd met in totaal 62 appartementen en een ontbijtzaal;

    • 2 nieuwe commerciële ruimtes worden opgericht;

    • een ondergrondse parkeergarage wordt gebouwd.

Plangebieden

Het plan De Branding Cadzand-Bad bevat de juridisch planlogische regeling voor het perceel Boulevard de Wielingen 51 en verder (voorheen nr. 47) te Cadzand-Bad.

Het plan Strandhotel Cadzand-Bad bevat de juridisch planologische regeling voor het perceel Boulevard de Wielingen 47 en verder en 49 en verder (voorheen nr. 49) te Cadzand-Bad.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige ter inzagelegging van de ontwerp bestemmingsplannen en de ontwerp omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van de bestemmingsplannen en het college van Burgemeester en Wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunningen.

Het plan inzien

De beide ontwerp bestemmingsplannen (met de daarbij behorende bijlagen en de ontwerp besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan) en de beide ontwerp omgevingsvergunningen voor het bouwen (met de aanvraag en de daarbij behorende stukken) liggen met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De ontwerp bestemmingsplannen en ontwerp omgevingsvergunningen zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Daarnaast kunnen de volledige ontwerp bestemmingsplannen worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan voor De Branding heeft het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpbranding11-ON01. Het plan voor het Strandhotel kunt u vinden onder het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpstrandhotel11-ON01. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, tel. 0117 - 457 251.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over de ontwerp bestemmingsplannen of de ontwerp omgevingsvergunningen voor De Branding en het Strandhotel en wel op de volgende wijze.

Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed op telefoonnummer 0117-457 251.

Maak daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerp besluit uw zienswijze zich richt (bestemmingsplan of vergunning). Voor zover de zienswijze zich richt op (één van) de ontwerp bestemmingsplannen, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. Het besluit op de omgevingsvergunning zal genomen worden door het college van burgemeester en wethouders. Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Crisis- en herstelwet

Met betrekking tot deze bestemmingsplannen is tevens de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer specifieke procedurele bepalingen van toepassing zijn op de eventuele latere beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Oostburg, 28 november 2012

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, De secretaris, J. Dijkstra

De wnd. burgemeester, J. Suurmond

Naar boven