Logo Houten
Voorontwerpbestemmingsplan ‘De Steenen Poort’, Houten

Bekendmaking op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied De Steenen Poort. Er is geen gelegenheid om zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voorontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak

Het resultaat van de voorbereiding is het voorontwerpbestemmingsplan “De Steenen Poort” dat het college van burgemeester en wethouders op 20 november 2012 heeft vrijgegeven voor inspraak. Dit voorontwerpbestemmingsplan wordt nu ter inzage gelegd.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het gebied De Stenen Poort te Houten, dat globaal wordt omsloten door de Warinenpoort, de Vikingenpoort en de Daalderslag. Het hier gelegen voormalig sportpark wordt gefaseerd herontwikkeld tot woongebied door het maken van twee nieuwe buurten, gescheiden door een groenzone. Voor de eerste fase, het oostelijk deel van het gebied, is een proefverkaveling opgesteld die momenteel ter inzage ligt in het kader van de inspraak. Het westelijk deel van het gebied wordt in een later stadium ontwikkeld, maar maakt nu wel deel uit van het bestemmingsplan, evenals de beoogde groenzone.

Waar en wanneer kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening met ingang van donderdag 29 november 2012 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis van Houten bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (030) 63 92 611

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het voorontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0360BPSTEENENPOORT-VOOR

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0360BPSTEENENPOORT-VOOR

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

Inloopavond

Op 13 december 2012 van 19.30 tot 21.00 uur vindt een inloopavond plaats in het gemeentehuis. Tijdens deze avond kunt het voorontwerp van het bestemmingsplan ook inzien en daarover vragen stellen en opmerkingen maken. Er wordt geen presentatie over het plan gehouden.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van vier weken kunnen belanghebbenden en ingezetenen schriftelijk of mondeling een reactie over het voorontwerpplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer C.A. Verdenius van de afdeling Projectontwikkeling of de heer A. Botermans van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 030 - 63 92 611

U kunt uw reactie ook digitaal aangeven via de gemeentelijke webviewer RoView op http://0321.roview.net/.

Vervolg

Het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens toegezonden worden aan verscheidene instanties voor het wettelijk vooroverleg. Na de inspraak en het overleg worden de reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Het voorontwerpbestemmingsplan zal dan omgezet worden naar een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal daarna gepubliceerd worden en voor een periode van zes weken ter inzage liggen met de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 - 63 92 611) contact opnemen met de heren C.A. Verdenius of A. Botermans.

Naar boven