logo Utrecht
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Nieuw Hoog Catharijne, Utrecht

BEKENDMAKING

Ontwerpbestemmingsplan Nieuw Hoog Catharijne

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan 'Nieuw Hoog Catharijne', inclusief de ontwerpomgevingsvergunning voor het veranderen en vergroten van het winkelcentrum Hoog Catharijne en het bouwen van een hotel boven de toekomstige Catharijnesingel.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied van Nieuw Hoog Catharijne bestaat globaal uit het Gildenkwartier, Radboudkwartier, Godebaldkwartier, de overbouwing over de Catharijnesingel en een deel van het Stationsplein Oost.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de beoogde herontwikkeling van Hoog Catharijne, de centrumboulevard en Stationsplein Oost planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de volgende bouwaanvraag gecoördineerd te behandelen:

  • HZ_WABO-12-04454, het veranderen en vergroten van het winkelcentrum Hoog Catharijne en het bouwen van een hotel boven de toekomstige Catharijnesingel.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0344.BPNWHOOGCATHARIJNE-0301, bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart), alsmede de ontwerpomgevingsvergunning, liggen met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 9 januari 2013, ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 17.00 uur.

    Dit inzagepunt is vanaf 1 januari 2013 gesloten.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan zijn niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze rapporten kunt u wel downloaden via de gemeentelijke website.

Het bestemmingsplan Nieuw Hoog Catharijne is ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf of een papieren versie). 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpomgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Ruimtelijke en Economische ontwikkeling (REO),

T.a.v. de heer R. Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Graag op de envelop vermelden 'Ontwerpbestemmingsplan Nieuw Hoog Catharijne'. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer

030 – 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven