Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan Domplein Schatkamer, Binnenstad en de meegecoördineerde omgevingsvergunning, gemeente Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpwijziginsplan Domplein Schatkamer, Binnenstad en de meegecoördineerde omgevingsvergunning (HZ_WABO-12-03680) voor het bouwen van een ondergronds bezoekerscentrum.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied betreft het Domplein en wordt globaal begrensd door de bestaande bebouwing aan het Domplein.

De hoofddoelstelling van het wijzigingsplan 'Domplein Schatkamer, Binnenstad' is om ter plaatse van het Domplein een ondergronds bezoekerscentrum planologisch-juridisch mogelijk te maken. Met dit belevenismuseum, genaamd Schatkamer II, wordt de betekenis van de rijke historie van het Domplein voor de huidige actualiteit onder de aandacht gebracht en het plein tot een internationaal forum transformeren.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovengenoemde omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzien wijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0344.WZDOMPLEINSCHATBIN-0301 bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart) ligt met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 9 januari 2013 ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

    Dit inzagepunt is vanaf 1 januari 2013 gesloten.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het uitwerkingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website, www.utrecht.nl./bestemmingsplannen .

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, of de ontwerp omgevingsvergunnning indienen bij:

De Raad van de gemeente Utrecht

p/a Stadsontwikkeling

de heer P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerp wijzigingsplan Domplein Schatkamer, Binnenstad'.

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking

heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning.

Zienswijzen op de ontwerpomgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. De terinzagetermijn loopt tot en met 9 januari 2013.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven