logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Ontwerpbestemmingsplan Mientekade en toepassen coördinatieregeling voor aanvraag omgevingsvergunning voor 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.30 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.8 juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat is besloten het ontwerp van het bestemmingsplan Mientekade ter inzage te leggen.

Het ontwerp voorziet in de mogelijkheid aan de Mientekade in Halfweg 69 woningen en een gezondheidscentrum te realiseren.

De Wet ruimtelijke ordening biedt gemeenten de mogelijkheid efficiënter en sneller te besluiten over ruimtelijke projecten door de coördinatieregeling van artikel 3.30 toe te passen. Met de coördinatieregeling vindt een bundeling plaats van de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg op gronden van het ontwerp-bestemmingsplan Mientekade gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit betekent dat slechts één gecombineerde procedure behoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Ook is sprake van een bundeling van rechtsbescherming, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft in te stellen. Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij van plan zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum aan de Mientekade in Halfweg.

Het ontwerp-bestemmingsplan Mientekade en de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor de bouw van 69 woningen en een gezondheidscentrum liggen van 27 november tot en met 7 januari 2013 ter inzage op de afdeling Ruimte van het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur. Daarnaast is het ontwerp-bestemmingsplan te zien op www.haarlemmerliede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning. Zienswijzen over de ontwerp-omgevingsvergunning moeten worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan moeten worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Over het indienen van een mondelinge zienswijze kan een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer P.J. Oud, 020-4079000 (ontwerp-omgevingsvergunning) en mevrouw A.J. Kuijper, 020-4079000 (ontwerp-bestemmingsplan).

Halfweg, 26 november 2012

Naar boven