Logo Nieuwkoop
Ontwerpbestemmingsplan De Verwondering, Nieuwveen ter inzage, Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Verwondering, Nieuwveen ter inzage ligt.

De procedure van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, is van toepassing.

Wat houdt het plan in?

Het doel van het bestemmingsplan is de bouw mogelijk te maken van maximaal 170 woningen in het dorp Nieuwveen. Daarnaast bevat het bestemmingsplan een aantal wijzigingsbevoegdheden naar maatschappelijk, recreatie en sport. De functionele bestemmingen zijn Agrarisch, Groen, Verkeer-Verblijfsgebied, Water, Woongebied - 1, Woongebied - 2, Waarde - Archeologie en Leiding - Gas.

Wilt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan De Verwondering, Nieuwveen gedurende zes weken inzien. Deze termijn loopt van donderdag 29 november 2012 tot en met woensdag 9 januari 2013.

Een papieren planversie incl. bijbehorende stukken ligt tijdens de normale openingstijden bij het Klant Contact Centrum in Nieuwveen ter inzage. In de hal is ook een publiekscomputer beschikbaar.

De basisbestanden zijn in te zien op www.nieuwkoop.nl onder ‘bestemmingsplannen’.

Het ontwerpbestemmingsplan is volledig digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en te vinden via de plannaam, gemeentenaam of IMRO-ID: NL.IMRO.0569.bpNWVverwondering-on01.

Wilt u reageren op het plan?

Tot en met woensdag 9 januari 2013 kan iedereen een schriftelijke reactie (‘zienswijze’) geven aan de gemeenteraad via Postbus 1, 2460 AA, Ter Aar. De raad betrekt de ingekomen zienswijzen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Wettelijk is bepaald dat buiten de termijn ingediende zienswijzen niet in behandeling kunnen worden genomen.

Op het bestemmingsplan De Verwondering, Nieuwveen is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft met name consequenties voor de beroepsfase:

  • Beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen. Als deze ontbreken is het beroep niet-ontvankelijk.

  • Appellanten kunnen alleen die gronden tegen een bestemmingsplan aanvoeren, waarbij zij zelf een eigen belang hebben.

  • Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden worden aangevoerd.

Naar boven