Logo Noordwijk
Bekendmaking tervisielegging ontwerp bestemmingsplan De Zuid, Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan De Zuid voor een ieder ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op het zuidelijke deel van de bebouwde kom van Noordwijk aan Zee. Globaal begrensd door: de Koningin Astrid Boulevard, de Rudolf Tappenbeckweg, de Oude Zeeweg, de binnenduinrand en het gebied van de Zuidduinen.

Doel van het bestemmingsplan

Het doel van dit bestemmingsplan is het opstellen van een conserverende regeling die de basis vormt voor de waarborging van de cultuurhistorische, landschappelijke en natuurwaarden van het landgoed en de zichtbaarheid van het landgoed in het landschap. Conserverend wil zeggen dat de bestaande situatie (gebruik en bebouwing) en de bestaande rechten uit het geldende bestemmingsplan leidend zijn voor het toekennen van de bestemmingsregelingen in het voorliggende ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan De Zuid ligt met ingang van donderdag 29 november 2012 tot en met woensdag 9 januari 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen:

  • via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering NL.IMRO.0575.BPDeZuid-ON01;

  • via de gemeentelijke website www.noordwijk.nl: op de homepage onder gemeentelijke informatie klikt u op de button Bestemmingsplannen en dan vindt u onder `Actualisering bestemmingsplannen´ het ontwerpbestemmingsplan De Zuid;

  • bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan De Zuid ter inzage ligt, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Het is ook mogelijk mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Uw schriftelijke zienswijze (geen e-mail) dient u te richten aan de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Zuid'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met mevrouw M. Koot via telefoonnummer 071-3660 302.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven