Logo Rijswijk
Vooraankondiging voorbereiding bestemmingsplannen ‘Hoornwijck-Broekpolder’, ‘Te Werve’ en ‘Oud-Rijswijk’, Rijswijk

Kennisgeving ingevolge artikel 1.3.1 Bro:

Voorbereiding drie bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, bekend dat zij bestemmingsplannen voorbereiden voor de volgende drie gebieden:

  • “Hoornwijck - Broekpolder”: het plangebied wordt begrensd door de Vliet in het westen, de A4 in het zuiden en de gemeentegrens in het oosten;

  • “Te Werve”: het plangebied wordt begrensd door de Sir Winston Churchilllaan in het zuiden, de Burgemeester Elsenlaan in het oosten, de Generaal Spoorlaan, de Huys de Wervelaan, de Huys ter Nieuburchlaan in het noorden en de Huis te Landelaan in het westen;

  • “Oud Rijswijk”: het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrens met Den Haag in het noorden, de Haagweg in het oosten, de Lindelaan in het zuiden en de Rembrandtkade/Ruysdaelplein/Laan te Blothinge in het westen. Het plangebied betreft de historische kern van Rijswijk met het winkelgebied “Oud Rijswijk” en de omliggende woongebieden.

De drie bestemmingsplannen zijn voornamelijk conserverend van aard, wat betekent dat de bestaande situatie (opnieuw) wordt vastgelegd. Waar mogelijk worden (eventuele) ontwikkelingen wel meegenomen.

Op dit moment worden er geen stukken met betrekking tot dit voornemen ter inzage gelegd. Ook is het niet mogelijk om een zienswijze tegen het voornemen kenbaar te maken en wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

In de procedures van de drie bestemmingsplannen zal op verschillende momenten gelegenheid worden geboden tot het geven van een reactie. Dit wordt te zijner tijd afzonderlijk bekend gemaakt.

Rijswijk, 29 november 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, H.W.M. Klitsie, burgemeester (wnd.)

drs. A. de Baat, secretaris

Naar boven