Logo Heemskerk
Ter inzage ontwerpbestemmingsplannen Houtwegen en de Trompet en Tolhek , Heemskerk

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende bestemmingsplannen met ingang van 23 november 2012 gedurende zes weken ( tot en met 3 januari 2013) ter inzage liggen.

  • Ontwerpbestemmingsplan Houtwegen, Waterwegen en Westertuinen

  • Ontwerpbestemmingsplan De Trompet en Tolhek.

U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis of via de websites www.heemskerk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

De nieuw te ontwikkelen bestemmingsplannen maken onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannnen. De actualisatieplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeenten verplicht uiterlijk in juli 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

De bestemmingsplannen zijn overwegend conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in het bestemmingsplan wordt vastgelegd overeenkomstig de nieuwe wettelijke vereisten.

Het bestemmingsplan Houtwegen, Waterwegen en Westertuinen betreft een deel van het gebied ten westen van de kern van Heemskerk.

Het bestemmingsplan De Trompet en Tolhek betreft een deel van het gebied ten oosten van de kern van Heemskerk.

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk een zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de raad van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer 140251.

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen voor afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven