Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘‘t Suyt Waddinxveen’, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘’t Suyt Waddinxveen’.

Het plangebied van ontwerpbestemmingsplan ‘’t Suyt Waddinxveen’ maakt onderdeel uit van de Zuidplaspolder en is gelegen aan de westzijde van de kern Waddinxveen. De zuidwestelijke grens wordt gevormd door de Zevende Tochtweg en volgt grotendeels de grens van het reeds gerealiseerde sportpark. De zuidoostelijke grens is gelegen langs de Plasweg. De overige plangrenzen zijn niet gedefinieerd door bestaande (water-)wegen maar sluiten aan op omringende bestemmingsplangebieden (zie afbeelding voor globale plangrens).

In het bestemmingsplan zijn drie zaken opgenomen. Ten eerste het al gerealiseerde Sportpark dat in onderhavig bestemmingsplan conserverend is bestemd. Ten tweede is de planologische mogelijkheid opgenomen voor de realisatie van maximaal 63 (met afwijking maximaal 66), woningen aan de Plasweg. Ten derde en laatste een uitwerkingsbevoegdheid voor de ontwikkeling van maximaal 120 woningen in de laatste fase.

Terinzagelegging en inloopavond

Het ontwerpbestemmingsplan ’t Suyt Waddinxveen’ ligt met ingang van 22 november 2012, gedurende 6 weken (tot en met 2 januari 2013), ter inzage bij de Publieksbalie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen, geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdagavond tevens van 17.00 tot 20.00 uur. Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bptsuyt-0301). Naast de terinzagelegging zal er op dinsdag 4 december van 19.00 tot 21.30 uur een inloopavond worden georganiseerd op het gemeentehuis.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer D. Koppenaal van de Afdeling Strategie en Beleidsontwikkeling via telefoonnummer 0182-624 500.

Overig

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan liggen ook de Ontwerp aanvulling welstandsnota project ’t Suyt (beleidsvoornemen) en het Ontwerpbesluit Maatwerkvoorschriften C.V.V. Be Fair (Wet milieubeheer) ter inzage (zie separate publicaties in Hart van Holland).

Waddinxveen, 21 november 2012

Naar boven