Logo Boxtel
Coördinatiebesluit en ontwerpbesluiten Boxtelseweg 64, Boxtel

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat zij hebben besloten de Coördinatieverordening ruimtelijke initiatieven Boxtel toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) om ter hoogte van het perceel Boxtelseweg 64 in Liempde, de bouw van een vrijstaande woning mogelijk te maken. De nieuwe woning is georiënteerd aan De Beemden. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor dit bouwplan gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor dit bouwplan gaat het om het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning voor de bouw van de woning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft wel in handen van de gemeenteraad.

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbesluiten

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders ook bekend dat - in verband met het coördinatiebesluit - met ingang van vrijdag 23 november 2012 tot en met donderdag 3 januari 2013 ter inzage liggen het:

  • ontwerpbestemmingsplan Boxtelseweg 64

    Het plangebied is gelegen in de achtertuin van het perceel Boxtelseweg 64 en oriënteert zich op de straat De Beemden. Dit ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw van 1 woning mogelijk. Door dit plan krijgt het hoekperceel Boxtelseweg 64 een voorzijde aan zowel de Boxtelseweg als aan De Beemden en is daarmee stedenbouwkundig gezien een afgerond geheel.

  • ontwerpbesluit verlenen omgevingsvergunning bouw vrijstaande woning.

    Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een vrijstaande woning aan De Beemden. Het ontwerpbesluit bevat ons voornemen om deze vergunning te verlenen.

  • ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

    Het verzoek heeft betrekking op de bouw van een nieuwe woning in de geluidszone van Rijksweg A2. Voor de nieuw te bouwen woning binnen het plangebied geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 dB.

Voor de woning willen we op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder een hogere waarde van 50dB vaststellen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit voor de gevraagde omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen van 23 november 2012 tot en met 3 januari 2013 ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan Boxtelseweg 64 digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Tot en met donderdag 3 januari 2013 kan iedereen een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

In uw zienswijze moet u kenbaar maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt.

Richt uw zienswijze zich op het ontwerpbestemmingsplan dan behandelt de gemeenteraad de zienswijze bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders beslissen op de aanvraag omgevingsvergunning en de ontheffing hogere grenswaarde.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, tel. (0411) 65 53 07.

Naar boven