Logo Albrandswaard
Kennisgeving van bestemmingsplan ‘Polder Albrandswaard’ en ‘Johannapolder’, Albrandswaard

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken bekend, dat zij met verwijzing naar het nu van toepassing zijnde bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ (1996) waarin de polder Albrandswaard en de Johannapolder liggen, dit bestemmingsplan actueel willen houden door het plan te herzien. Bovendien is er de wettelijke verplichting om ook dit bestemmingsplan digitaal uitwisselbaar te maken.

De polder Albrandswaard is gelegen tussen de kernen van Poortugaal en Rhoon, de Johannapolder is gelegen ten zuiden van de bebouwde kom van Poortugaal/Rhoon en gelegen aan de Oude Maas.

De voorgenomen herziening heeft tot doel dat er een actuele bestemmingsregeling geldt. Daarnaast worden concrete ontwikkelingen die hebben plaats gevonden of die als initiatief een concrete status heeft, en ook omissies, voorzien van een actueel planologisch juridisch kader.

Voor het bestemmingsplan ‘Polder Albrandswaard’ zal het LOP (Landschaps Ontwikkelings Plan) het uitgangspunt zijn op basis waarvan het bestemmingsplan wordt voorbereid.

Uw private ruimtelijke initiatieven en uw ideeën over het gebied kunt u schriftelijk indienen bij de gemeente Albrandswaard (team Ontwikkeling). Uiteindelijk stelt de gemeenteraad de herziening van het bestemmingsplan vast.

Alvorens tot een eerste ontwerp van het voorontwerpbestemmingsplan ‘Polder Albrandswaard en Johannapolder’ te komen, stellen we eenieder van ons voornemen op de hoogte en bieden we eenieder de gelegenheid om een reactie kenbaar te maken.

Naar boven