Logo Moerdijk
Ontwerpbestemmingsplan Watertoren Zevenbergen, gemeente Moerdijk

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 voor iedereen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis het ontwerp van het bestemmingsplan “Watertoren Zevenbergen” (planidentificatie NL.IMRO.1709.WatertorenZvb-0301) ter inzage ligt. Dit ontwerp is opgesteld om de herontwikkeling van de bestaande watertoren aan De Meeren/Galgenweg in Zevenbergen naar een appartementengebouw met 5 appartementen mogelijk te maken. Het plan is digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl en kan ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl/projecten. Iedereen kan tijdens de genoemde termijn van 6 weken een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen.

Om de bouw van de appartementen mogelijk te maken moet ontheffing worden verleend van de hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevel van een woning van 48 dB (= voorkeursgrenswaarde), zoals deze geldt bij wegverkeerslawaai. De voorkeursgrenswaarde wordt voor deze woningen namelijk overschreden door het geluid van het verkeer op De Meeren en de Galgenweg. De procedure voor het verkrijgen van deze ontheffing wordt ook wel “procedure hogere waarde” genoemd.

Deze procedure wordt gevolgd op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Het verzoek om een hogere waarde vast te stellen, het daarbij behorende akoestisch onderzoek en het ontwerpbesluit liggen eveneens vanaf 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 ter inzage. Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verzoek om een hogere waarde bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen.

Zevenbergen, 28 november 2012

Naar boven