Logo Alkmaar
Bestemmingsplan Binnenstad Centrum gewijzigd vastgesteld, Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 november 2012 besloten heeft het bestemmingsplan Binnenstad Centrum gewijzigd vast te stellen.

Het gebied waarop het bestemmingsplan Binnenstad Centrum betrekking heeft, bevat het gedeelte van de binnenstad dat globaal wordt begrensd door het Afgesneden kanaalvak, de Kanaalkade, de Voordam, de Mient, de Hofstraat, de Laat en de Singelgracht.

Het ontwerp van het bestemmingsplan is gepubliceerd op 16 mei 2012 en heeft met ingang van 17 mei 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen, die in het bestemmingsplan zijn aangebracht, zijn aangegeven in een aparte bijlage (Nota van wijzigingen Bestemmingsplan Binnenstad Centrum) die behoort tot het raadsbesluit.

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad Centrum en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 22 november 2012 tot en met woensdag 2 januari 2013 voor een ieder ter inzage bij de balie “Bouwen en Wonen” van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar.

De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur zonder afspraak, op maandag tot en met vrijdag van 12.00-16.30 uur op afspraak en donderdagavond van 16.30-20.00 uur op afspraak. U kunt een afspraak maken via de website van de gemeente Alkmaar of telefonisch tel. 14072 op maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl (Stad>Bestemmingsplannen>Plannen ter inzage) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Binnenstad Centrum) of onder de code:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.BP00105-0305.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

21 november 2012

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven