Beschikking wijziging ernstig geval bodemverontreiniging Ontpoldering Noordwaard; provincie Noord-Brabant

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend dat gedeputeerde staten van de provincie Noord-Brabant hebben besloten tot het vaststellen van een beschikking op grond van de Wet bodembescherming voor het wijzigen van een ernstig geval van bodemverontreiniging. De beschikking heeft betrekking op de maatregel Ontpoldering Noordwaard. Deze maatregel maakt onderdeel uit van het programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing.

Het ontwerp van de beschikking heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen. Over dit ontwerp zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Waar en wanneer kunt u het besluit inzien?

Van 22 november 2012 tot en met 3 januari 2013 ligt het besluit ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de melding met het verzoek tot wijziging van het ernstige geval van bodemverontreiniging.

Alle stukken liggen ter inzage tijdens de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van de gemeente Werkendam, Raadhuisplein 1 in Werkendam, en op het provinciehuis van de provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1 in ’s-Hertogenbosch.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van 23 november 2012 tot en met 3 januari 2012 beroep instellen tegen het besluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door het indienen van een beroepschrift.

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a) uw naam en adres;

  • b) de dagtekening;

  • c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen uw beroep is gericht, onder vermelding van ‘Beschikking Wet bodembescherming Noordwaard’ naar:

Adres:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist in enige instantie over ingestelde beroepen.

Toepasselijkheid Crisis- en herstelwet

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hoe kunt de werking van het besluit laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven