Logo Meppel
Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’, Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor Meppel – Ziekenhuis e.o.

Door het gemeentebestuur is een traject in gang gezet om alle ‘oude’ bestemmingsplannen te actualiseren en thans is het plan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’ aan de beurt. Dat plan betreft dan de gronden (aan de zuidzijde van de Hoogeveenseweg) die thans bij het Zorgcentrum Noorderboog in gebruik zijn en de oostelijk daarvan gelegen gronden met groenvoorziening ( het ‘roekenbosje’) en het tankstation. Het gebied wordt – globaal aangegeven – in het noorden begrensd door de N851/Hoogeveenseweg en in het oosten, zuiden en westen, door het het agrarisch gebied.

Met het bestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’, met identificatienummer NL.IMRO.0119.ZiekenhuisEO-BPA1, worden verouderde planregelingen geactualiseerd en gedigitaliseerd. Op 1 juli 2008 is namelijk de Wet ruimtelijke ordening (Wro) in werking getreden en op grond van die wet moeten ‘oude’ plannen worden vervangen door plannen die aan de Wro voldoen. Voor het grondgebied in de omgeving van het ziekenhuis aan de Hoogeveenseweg geldt nu het bestemmingsplan Buitengebied 1995 (vastgesteld door de gemeenteraad op 6 juni 1996).

Uitgangspunt is dat de bouw- en gebruiksregelingen van de nu nog geldende planregeling(en) blijven gehandhaafd. Op ondergeschikte onderdelen kan het nieuwe plan afwijken van die geldende regeling(en).

Benadrukt wordt dat het ‘nieuwe’ plan een zogenaamd conserverend plan is en dat met dit plan de bestaande situatie en de binnen het geldende bestemmingsplan geboden mogelijkheden opnieuw worden vastgelegd. Uitgangspunt is dat voor eventuele ontwikkelingen die niet binnen dat ‘nieuwe’ plan kunnen worden gerealiseerd, aparte procedures worden gevoerd.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’ ligt ter inzage van 22 november 2012 tot en met 2 januari 2013 in het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien.

Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’ raadplegen.

Hoe kunt u een inspraakreactie kenbaar maken?

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening wordt vermeld dat op dit moment de gelegenheid wordt geboden een zienswijze op grond van de gemeentelijke inspraakverordening over dit voornemen naar voren te brengen. Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u reageren op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Ziekenhuis e.o.’

Zienswijzen kunt u indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Informatieve inloopbijeenkomst

Op woensdag 28 november aanstaande wordt van 19.30 uur tot 20.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis (Grote Oever 26 te Meppel), ter kennisneming van het plan, een informatieve inloopbijeenkomst georganiseerd.

Meppel, 21 november 2012

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven