Publicatie Rijksstructuurvisie A4 Passage en Poorten & Inprikkers, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Centrum Publieksparticipatie

Op 21 november 2012 publiceert de minister van Infrastructuur en Milieu de Rijksstructuurvisie A4 Passage en Poorten en Inprikkers. De structuurvisie beschrijft de realisatie van een samenhangend pakket aan infrastructuurmaatregelen op de A4 langs Den Haag, de N211 bij Den Haag Zuid, de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk en de N14 bij Leidschendam-Voorburg. Deze maatregelen bestaan onder andere uit:

  • het toevoegen van extra rijstroken voor doorgaand verkeer op de A4;

  • verbreding van een aantal op- en afritten;

  • aanpak van aansluitingen tussen toegangswegen en de A4 (poorten);

  • extra rijstroken op toegangswegen (inprikkers);

  • ongelijkvloers maken van een aantal kruisingen op toegangswegen.

Sterke economische regio Haaglanden

De voorgestelde maatregelen lossen de belangrijkste verkeersknelpunten in de regio Haaglanden op. Het toevoegen van extra capaciteit zorgt voor een snellere en betere doorstroming van het wegverkeer. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van een sterke economische regio Haaglanden.

Bestuursakkoord

De rijksstructuurvisie is opgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in afstemming met het Stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland. Op 12 november 2012 tekenden deze partijen een bestuursakkoord. Daarin staan afspraken over de planuitwerking van het maatregelenpakket A4 Passage en Poorten & Inprikkers.

Formele afronding MIRT Verkenning Haaglanden

De publicatie van de rijksstructuurvisie A4 Passage en Poorten & Inprikkers markeert de formele afronding van de MIRT Verkenning Haaglanden en is tevens het moment waarop de planuitwerking gestart kan worden. De Ontwerp-rijksstructuurvisie en het Milieueffectrapport A4 Passage en Poorten & Inprikkers (incl. bijlagen) hebben van 24 mei tot en met 4 juli 2012 ter inzage gelegen. Hierop zijn in totaal 52 zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot inhoudelijke aanpassingen van de rijksstructuurvisie of het plan-MER. Wel is er een aanvulling op het plan-MER gemaakt, mede naar aanleiding van een tussentijds advies van de Commissie voor de m.e.r. Inmiddels heeft de Commissie voor de m.e.r. ook haar definitieve advies uitgebracht.

Waar kunt u de rijksstructuurvisie en het plan-MER, alsmede de aanvulling daarop, inzien?

De rijksstructuurvisie, de daarop betrekking hebbende stukken (waaronder de procesverantwoording), het plan-MER, de nota van antwoord (met daarin de aanvulling op het plan-MER) en het bestuursakkoord zijn te downloaden via de website van het Centrum Publieksparticipatie (www.centrumpp.nl) en via de projectorganisatie MIRT Verkenning Haaglanden (www.mirtverkenninghaaglanden.nl). Ook kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl de rijksstructuurvisie raadplegen. Tegen de publicatie van de rijksstructuurvisie A4 Passage en Poorten & Inprikkers staat geen mogelijkheid tot beroep open.

Nadere informatie

Hebt u inhoudelijke vragen over het project? Dan kunt u deze stellen via info@mirtverkenninghaaglanden.nl. Met vragen over de procedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070-456 9604 of op de website www.centrumpp.nl.

Naar boven