Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan Stadsboerderij Voorweg, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 23 november 2012 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Stadsboerderij Voorweg op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt aan de westkant van Zoetermeer in de wijk Meerzicht aan de Voorweg 93/93A. De Voorweg vormt de noordelijke grens van het plangebied. Het voornemen is de school - en wijktuinen, Stadsboerderij en VrijeTijdsCentrum samen te voegen tot één locatie aan de Voorweg in Zoetermeer. Op de locatie van de Stadsboerderij, Voorweg 93/93A, wordt deze ontwikkeling beoogd. Op 6 juni 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de voorzieningen van het VrijeTijdsCentrum, wijktuinen en Stadsboerderij programmatisch aan de Voorweg te voegen en de vrijgekomen locaties aan de noordzijde te herontwikkelen. Het is de bedoeling om de activiteiten van deze drie voorzieningen met elkaar te verbinden. Deze plannen zijn in strijd met het vigerende bestemmingsplan. Om de gewenste ontwikkeling juridisch planologisch mogelijk te maken, is een nieuw juridisch kader, in de vorm van dit bestemmingsplan, opgesteld.

Indienen van zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Met ingang van 1 januari 2013 vervalt de opening van de Omgevingsbalie op maandag. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/stadsboerderij-voorweg_38971.html

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00036-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00036-0002

Zoetermeer, 22 november 2012

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris drs. H.M.M. Koek

De burgemeester Ch.B. Aptroot

Naar boven