Logo Reimerswaal
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Burenpolder’ en ‘Molenpolder’, Reimerswaal

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 22 november 2012 tot en met woensdag 2 januari 2013 de ontwerpbestemmingsplannen “Burenpolder” en “Molenpolder” met respectievelijk de planidentificatienummers NL.IMRO.0703.07YeBPBurenpolder-on01 en NL.IMRO.0703.07YeBPMolenpolder-on01 voor iedereen ter inzage liggen bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via ons algemene telefoonnummer. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Hierna vindt u de stukken door op de plannen van Yerseke te klikken.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplannen

Uitgangspunt voor de actualisering is het opstellen van twee consoliderende actuele bestemmingsplannen voor de Molenpolder en de Burenpolder. De actualisering is primair gericht op het regelen van de bestaande situatie met ontwikkelingsmogelijkheden voor actuele behoeften uit de markt. Doel van elk plan is de geldende regeling verder te uniformeren en (waar wenselijk en mogelijk) de toelaatbaarheid, vestigingsmogelijkheden en bouwmogelijkheden (in de vorm van het bebouwingspercentage en de bouwhoogte) van - vooral - bedrijven te optimaliseren. Verder vindt een afstemming op actuele beleidskaders plaats. Daarnaast moet worden voldaan aan de actuele wettelijke eisen inzake opbouw van de bestemmingsregeling en digitalisering, zodat het bestemmingsplan op internet raadpleegbaar is.

Bedrijventerrein Burenpolder, Ligging plangebied

  • Het plangebied omvat het bedrijventerrein Burenpolder aan de noordzijde van de Kern Yerseke. De begrenzingen van het plangebied zijn bepaald door:

  • het dijklichaam langs de Oosterschelde (langs de Burenpolderweg) aan de noordzijde;

  • de Varkensdijk annex Groeninx van Zoelenstraat aan de westzijde;

  • de groenstrook aan de achterzijde van woonbebouwing aan de Ten Houtenstraat ten zuiden van het bedrijventerrein;de Camping Zon en Zee en het recreatiepark '' Buitenplaats Yerseke" aan de oostzijde

Molenpolder, Ligging plangebied

Het plangebied omvat de gehele Molenpolder aan de zuidzijde van de kern Yerseke. De begrenzing van het plangebied is bepaald door:

  • de (bebouwing aan de) Molenpolderweg (onder aan de primaire waterkering langs de Oosterschelde/het bedrijventerrein Korringaweg aan de oostzijde);

  • de Molendijkseweg (zuidgrens);

  • de bebouwing en percelen aan de Molendijk (westgrens);

  • de bedijking en bebouwing aan de ronding van de Molenpolder aan de Molendijk/Molenpolderweg.

Maatschappelijke toetsing en kwaliteit

Ten opzichte van de voorontwerpbestemmingsplannen zijn in de ontwerpbestemmingsplannen, zowel ambtelijk als naar aanleiding van (overleg)reacties, enkele ondergeschikte aanpassingen doorgevoerd. In hoofdstuk 8 van de ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplannen is vermeld om welke aanpassingen het gaat.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Van Rooijen. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Rooijen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 0113 - 395000.

Kruiningen, 21 november 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal ir. J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven