Logo Mill en Sint Hubert
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Therapieboerderij, Udensedijk 32’, Mill en Sint Hubert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 27 september 2012 het bestemmingsplan ‘Therapieboerderij, Udensedijk 32’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat de gemeenteraad gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Therapieboerderij, Udensedijk 32’ besloten heeft hiervoor geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het ontwikkelen van een therapieboerderij op de locatie waar thans een intensief varkensbedrijf en akkerbouwbedrijf aanwezig is. Het intensieve varkensbedrijf wordt gesaneerd met behulp van de provinciale Ruimte voor Ruimte regeling. In het kader van deze regeling wordt het agrarische bouwblok herbestemd, zodat intensieve landbouw in de toekomst uitgesloten is. In ruil voor de intensieve varkenstak wordt daarom een therapieboerderij ontwikkeld, waarbij de agrarische activiteiten ondergeschikt zijn aan de maatschappelijke bedrijfsdoeleinden van de therapieboerderij.

Besluit

Diverse zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan. In de ‘Nota van Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’ zijn alle ingekomen zienswijzen samengevat en beoordeeld. Daarnaast heeft de gemeenteraad een ambtshalve wijziging in het bestemmingsplan vastgesteld.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bijbehorende plan alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken zijn met ingang van woensdag 21 november 2012 digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeente-mill.nl. Tevens ligt het vaststellingsbesluit met bijbehorende documenten vanaf woensdag 21 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens de openingstijden.

Beroep

Vanaf donderdag 22 november 2012 kan gedurende genoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door belanghebbenden die tevens naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig met een zienswijze te richten tot de gemeenteraad. Tegen die onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld kan door iedereen beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degenen die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de voornoemde Afdeling. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Mill, 20 november 2012

Naar boven