Logo Montferland
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied, wijzigingsplan Stillewaldweg 14’, Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland, maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat zij in hun vergadering van 6 november 2012 het wijzigingsplan "Buitengebied, wijzigingsplan Stillewaldweg 14 in Loerbeek" hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan voorziet, in het kader van functiewijziging naar werken, in de sloop van enkele voormalige agrarische bedrijfsgebouwen (430m2), behoud van enkele andere voormalige bedrijfsgebouwen (430m2) en de bedrijfswoning t.b.v. vestiging van een agrarisch installatiebedrijf en als verevenings-/inpassingsopgave de realisatie van nieuwe natuur elementen (+/- 470m2) op het perceel Stillewaldweg 14 in Loerbeek. De bestemming ‘Agrarisch’ wijzigt enkel voor dat deel van het voormalige bouwblok dat straks voor een bedrijf mag worden gebruikt, deze locatie krijgt de bestemming ‘Bedrijf’. Voor het overige deel van het voormalige agrarische bouwblok blijft de agrarische bestemming behouden. Voor het gehele plangebied blijven de dubbelbestemming “Waarde - Archeologische verwachting 2” en de gebiedsaanduiding “EHS - ecologische verbindingszone” onverkort van kracht.

Het plan ligt met ingang van 22 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 en is tevens digitaal te raadplegen via www.montferland.info of door middel van de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1955.wplgbgbalgstilww14-va01.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van bovengenoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Didam, 20 november 2012

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven