Logo Oost Gelre
Bekendmaking diverse vastgestelde bestemmingsplannen Lindebrook, herziening Lievelderweg 77-79, Buitengebied 1998, herziening 45, Heringsaweg 18 te Lievelde, Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 5 oktober 2012 zes weken voor een ieder ter inzage liggen: de door de gemeenteraad bij besluit van 18 september 2012 vastgestelde bestemmingplannen:

  • 1. Lindebrook, herziening Lievelderweg 77-79

    Het bestemmingsplan voorziet in het bestemmen van de bestaande woningen op het perceel Lievelderweg 77-79 te Lichtenvoorde, overeenkomstig de feitelijke situatie.

  • 2. Buitengebied 1998, herziening 45, Heringsaweg 18 te Lievelde

    Het bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming ‘Agrarisch’ naar de bestemming ‘Recreatie’.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. Bij bovengenoemde bestemmingsplannen heeft de initiatiefnemer met de gemeente een overeenkomst afgesloten waardoor geen exploitatieplan is vastgesteld.

Beide bestemmingsplannen zijn gewijzigd vastgesteld.

De bestemmingsplannen kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u de plannen, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 15 november 2012.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van een ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 16 november 2012. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven