Logo Aalburg
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Gansoyen 1 te Drongelen”, gemeente Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 25 september 2012 besloten het volgende bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen:

Het plan maakt de ontwikkeling van 5 woningen mogelijk, met gebruikmaking van de Ruimte-voor Ruimte regeling. Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan “Drongelen”. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een gedeeltelijke herziening van voornoemd bestemmingsplan noodzakelijk.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Naar aanleiding van een zienswijze is een “Nota van Zienswijzen bestemmingsplan Gansoyen 1 te Drongelen” opgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 22 november 2012 gedurende zes weken ter inzage. Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur) van het vastgestelde bestemmingsplan kennis worden genomen bij balie “Bouwen en milieu” van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens geraadpleegd worden op de gemeentelijke website, www.aalburg.nl en op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 22 november 2012 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Wijk en Aalburg, 21 november 2012

Naar boven