Logo Lingewaal
Ontwerp-omgevingsvergunning ‘Stookmeester 2 t/m 12 en Vormer 1 t/m 11’ (Hoge Land III Heukelum), Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken de ter inzage legging bekend van de ontwerp omgevingsvergunning ‘Stookmeester 2 t/m 12 (even) en Vormer 1 t/m 11’ (oneven). Zij zijn voornemens de omgevingsvergunning te verlenen en zijn verplicht dit bekend te maken.

Toelichting aanvraag

Voor het perceel kadastraal bekend als gemeente Heukelum, sectie C, nummer 870 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend ‘Stookmeester 2 t/m 12 (even) en Vormer 1 t/m 11 (oneven)’ in Heukelum hebben B&W van Lingewaal op 20 september 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag is voor het bouwen van 12 woningen met bijbehorende werken.

Omgevingsvergunning

In het plangebied is het bestemmingsplan “Buitengebied Heukelum 1990” van kracht. In het plangebied geldt de bestemming “Agrarisch gebied met landschapswaarden”. Omdat de aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan en er geen mogelijkheden voor ontheffing- en/of vrijstelling in het plan zijn opgenomen, is B&W voornemens een omgevingsvergunning te verlenen.

Op grond van artikel 2.12. lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan een buitenplanse ontheffing worden verleend van het bestemmingsplan.

De aanvraag is beoordeeld op de volgende activiteiten:

  • de activiteit bouwen (artikel 2.10 Wabo)

  • de activiteit slopen (artikel 2.2 Wabo)

  • de activiteit RO, gebruik van gronden en bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (artikel 2.12 Wabo)

Ter inzage

Vanaf donderdag 15 november t/m donderdag 27 december 2012 ligt de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ter inzage. Dit gebeurt op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Het plan is in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, dagelijks geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000.

U kunt ook via de internetsite www.lingewaal.nl (onder actueel/bestemmingsplannen/plannen in procedure) kennisnemen van de ontwerp omgevingsvergunning.

Inspraakprocedure

Tijdens de termijn van ter inzage legging kunt u (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen bij Burgemeester en wethouders, Raadhuisplein 3, 4147 AN Asperen.

De aangevraagde omgevingsvergunning valt onder punt 3.1. van bijlage 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw). Daarom is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van deze wet van toepassing. De Chw heeft als doel projecten sneller mogelijk te maken. Hierdoor zal de procedure voor aangevraagde omgevingsvergunning op enkele onderdelen anders zijn. In de vervolgprocedure worden belanghebbenden hier van op de hoogte gesteld.

Naar boven