Logo Middelburg
Voorontwerpbestemmingsplan 'Oranjeplaat', Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg, het voorontwerpbestemmingsplan Oranjeplaat vanaf vrijdag 23 november 2012 gedurende zes weken (tot en met 3 januari 2013) voor een ieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Dit bestemmingsplan is opgesteld in het kader van het actualiseringstraject dat de gemeente uitvoert. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt de voor het plangebied geldende bestemmingsregelingen, te weten:

  • bestemmingsplan Hotel Oranjeplaat, vastgesteld 19 september 2011;

  • bestemmingsplan Oranjeplaat West, vastgesteld 26 april 2010;

  • bestemmingsplan Buitengebied, vastgesteld 28 september 2009;

  • bestemmingsplan Recreatiegebied Oranjeplaat-West, vastgesteld op 28 oktober 1991.

In het bestemmingsplan is ook de in 2008 verleende vrijstelling voor de herstructurering en uitbreiding van Camping de Witte Raaf verwerkt.

Het bestemmingsplan heeft vooral een conserverend karakter en legt de huidige functies in het gebied vast. De belangrijkste functie in het plangebied is recreatie de daaraan verbonden voorzieningen zoals een jachthaven, groen en wegen.

Inspraak

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPORP-VO99 in te vullen.

Tijdens de genoemde termijn kunnen schriftelijk of mondeling inspraakreacties ingediend worden. Een schriftelijke reactie moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor een mondelinge zienswijze is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 21 november 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven