Logo Laren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Laren-West’, Laren

Burgemeester en Wethouders van Laren maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Laren-West met ingang van 16 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

In een bestemmingsplan wordt aangegeven waarvoor grond mag worden gebruikt, bijvoorbeeld voor woningen, winkels, horeca, groen of een weg. Tevens wordt aangegeven wat er mag worden gebouwd.

Op dit moment gelden voor het plangebied van voorliggend bestemmingsplan verouderde bestemmingsplanregels. Door een nieuw bestemmingsplan te maken ontstaat er voor het hele gebied één plan met heldere, eenduidige en actuele bouw- en gebruiksregels. Een actueel bestemmingsplan voorkomt ook dat er bijzondere procedures moeten worden doorlopen om te kunnen meewerken aan kleine of grote (ver)bouwplannen.

In de hierboven genoemde periode van zes weken kan een ieder het bestemmingsplan inzien bij de balie Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 te Eemnes. De openingstijden zijn maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 - 12.30 uur of maak een afspraak via 14 035.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de afdeling Vergunningen. U dient hiervoor telefonisch een afspraak te maken via de vergunningenlijn 035 - 7513125.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Laren (Postbus 71, 3755 ZH Eemnes) onder vermelding van "Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Laren-West”.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (een afspraak maken tot 3 werkdagen vóór de afloop van de termijn van inzagelegging (telefoonnummer: 035 - 7513125).

Informatieavond

Op 29 november 2012 wordt een informatieavond gehouden in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 te Eemnes. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd over het gehele project en het verdere verloop van de bestemmingsplanprocedure. Ook kunt u aan verschillende deskundigen vragen stellen over het plan en kunt u eveneens mondeling een zienswijze indienen. U hoeft zich niet tevoren aan te melden.

Naar boven