Logo Lansingerland
Vastgesteld bestemmingsplan Rottezoom, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Rottezoom met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0094-VAST door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld op 27 september 2012.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Het betreft een aantal wijzigingen die naar aanleiding van ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Een belangrijke ambtshalve wijziging op de verbeelding betreft het uit het plangebied halen van het op 3 september 2012 vastgestelde rijksinpassingsplan Randstad 380 kV Noordring, voor zover gelegen binnen het plangebied van het bestemmingsplan Rottezoom. De wijzigingen kunt u vinden in de Staat van wijzigingen die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Rottezoom wordt begrensd door de A12 en spoorlijn in het zuiden, de N209 in het westen, de Rotte (tevens gemeentegrens met Zuidplas) in het oosten en de Noorddijk (de gemeentegrens met Rijnwoude) in het noorden. Onderdeel van het bestemmingsplan is het buurtschap Kruisweg en het agrarische gebied gelegen tussen de Kruisweg en de Rotte (Rottezoom).

Het plan legt vooral het huidige gebruik van gebouwen en gronden vast (conserverend karakter). Daarnaast wordt ruimte geboden voor een beperkt aantal ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zijn onder andere afkomstig uit de gebiedsvisie Kruisweg, die op 18 februari 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn in het plan opgenomen als wijzigingsbevoegdheden.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 30 oktober 2012, op grond van artikel 3.8 lid 6 van de Wro, besloten een reactieve aanwijzing te geven. Deze aanwijzing betreft het voorkomen van toekomstige woningbouw op de locatie (wijzigingsgebied 7) waar de voorkeursvariant van de parallelstructuur A12 (de Lange Rottelaan) op de N209 wordt aangesloten. Door gebruik te maken van de in het plan opgenomen wijzigingsbevoegdheid zou het onmogelijk worden de aansluiting bij die variant uit te voeren. Dit betekent dat ‘Wro-zone wijzigingsgebied-7” op de verbeelding en regel 31.2.3 “Wro-zone wijzigingsbied -7” geen onderdeel meer uitmaakt van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Deze aanwijzing ligt tegelijk ter inzage bij het bestemmingsplan.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 15 november 2012 tot en met woensdag 26 december 2012 inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0094-VAST of via de zoekmogelijkheden.

De reactieve aanwijzing kunt u inzien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9928.DOSx2012x0009981AW-VA01 of via http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl/kaart/NL.IMRO.9928.DOSx2012x0009981AW-VA01.

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving; bestemmingsplannen; lopende procedures Bleiswijk. U kunt de stukken ook inzien in het servicepunt Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

U dient:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Beroep reactieve aanwijzing

Tevens kan een belanghebbende op grond van artikel 8.2 van de Wro rechtstreeks beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 16 november 2012. Het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 28 december 2012. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treden het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven