Logo Amersfoort
Bestemmingsplan ‘Kavel Nijenrode/Schothorsterlaan’ vastgesteld, Amersfoort

Wet ruimtelijke ordening

Bestemmingsplan “Kavel Nijenrode/Schothorsterlaan” vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Kavel Nijenrode/Schothorsterlaan’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is op 6 november 2012 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Kavel Nijenrode/Schothorsterlaan” maakt de realisatie van één vrijstaande woning mogelijk. De kavel is eigendom van de gemeente en zal na de bestemmingsplanwijziging bij openbare inschrijving worden verkocht. Het plangebied is gelegen aan de noordzijde van de wijk Schothorst, ten zuiden van het park Schothorst.

In het bestemmingsplan “Kavel Nijenrode/Schothorsterlaan” krijgt perceel de nieuwe bestemming “Wonen”. De randen van het perceel krijgen grotendeels de bestemming “Tuin”, om aan te geven dat hier geen bijgebouwen zijn toegestaan.

Procedure

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen de dag na de bekendmaking en gedurende de beroepstermijn ter inzage bij de informatiebalie in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1 (openingstijden: werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

Het digitale bestemmingsplan is voor iedereen te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0307.BP00005-0301 en in pdf via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Schothorst/Zielhorst’).

Belanghebbende die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen vanaf vrijdag 16 november tot en met donderdag 27 december 2012 (6 weken later) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl /onze werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070 426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven