Logo Zoetermeer
Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove, Zoetermeer

STADSONTWIKKELING

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 16 november 2012 gedurende zes weken, het ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Het ontwerpbestemmingsplan bevat geen nieuwe ontwikkelingen en heeft betrekking op de wijken De Leyens en Noordhove die zijn gelegen ten noorden van het stadscentrum aan de noordelijke rand van Zoetermeer. Het plangebied wordt begrensd door de Meerpolder in het noordwesten, de Zoetermeerse Plas, het recreatiegebied Noord Aa en de Noordhovense Plas in het noorden en de Benthuizerplas en de Aziëweg in het oosten.

In het zuidwesten wordt het plangebied begrensd door Zwaardslootseweg en de Europaweg, de Lommerbaan en de Ruimtebaan.

Ten zuidwesten van de wijk De Leyens ligt de woonwijk Buytenwegh en ten oosten van de wijk De Leyens en ten zuiden van de wijk Noordhove ligt de woonwijk Seghwaert.

Een strookje groen ten noorden van het Berlageplan is alsnog bij het plangebied getrokken.

De zone, gelegen in het oostelijk deel van Noordhove die gereserveerd was voor de aanleg van een railverbinding tussen Zoetermeer en Leiden maakt geen deel uit van het plangebied.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Daarnaast vindt op woensdag 21 november 2012 van 18.30 - 20.00 uur een informatieavond plaats in de Raadzaal van de gemeente Zoetermeer aan de Markt 10.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: http://www.zoetermeer.nl/wonen-vervoer/ruimtelijke-plannen_41687/item/de-leyens-en-noordhove_36045.html met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00021-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00021-0002

Zoetermeer, 15 november 2012

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer, De secretaris (drs. H.M.M. Koek)

De burgemeester (Ch.B. Aptroot)

Naar boven