Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking bestemmingsplan Watervogelbuurt, Hoograven, Tolsteeg, Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 15 november 2012, gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 25 oktober 2012 door de raad gewijzigd, ten opzichte van het ontwerp, vastgestelde bestemmingsplan Watervogelbuurt, Hoograven, Tolsteeg, en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen in het zuidoosten van Utrecht en omvat globaal de wijken Watervogelbuurt, Hoograven en Tolsteeg. Het plangebied wordt begrensd door de Kromme Rijn aan de noordzijde, de Vaartsche Rijn en de Vaartsestraat aan de westzijde, de rijksweg A12 aan de zuidzijde en de Waterlinieweg en de noord-zuid lopende spoorlijn (Hilversum-Culemborg) aan de oostzijde.

Het bestemmingsplan richt zich op de actualisering van het ruimtelijk beleid voor de genoemde wijken. De bestaande ruimtelijk-functionele structuur vormt de basis voor het bestemmingsplan.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de planregels en de verbeelding.

Wijzigingen in de planregels

  • Aan de Duurstedelaan 1 is een afhaalzaak mogelijk gemaakt.

  • Bij een aantal woningen aan de Gansstraat is de mogelijkheid voor het realiseren van een dakopbouw toegevoegd.

  • De redactie van de bepaling om woningsplitsing te voorkomen is aangepast.

Wijzigingen op de verbeelding

  • Aan de Westerkade 10 en 32 is de mogelijkheid tot het uitoefenen van detailhandel toegevoegd.

  • De nieuwe bebouwing aan de Gansstraat 1-11 heeft een woonbestemming gekregen.

  • Aan de Van Lippe Biesterfeldstraat 13 is de mogelijkheid voor onzelfstandige woonruimte toegevoegd.

  • De bouwgrenzen aan de achterzijde van de panden aan de Westerkade, de Singelsteeg en de Catharijnesingel zijn aangepast aan de bestaande situatie.

  • Voor een deel van het pand Albatrosstraat 25 is een hogere bouwhoogte mogelijk gemaakt.

  • De bestemming van het achterterrein van de Saffierstraat en de Agaatstraat is aangepast aan de bestaande situatie.

  • In het gebied rondom de Stormvogelhof zijn de bestaande dakopbouwen aangeduid.

Voor een volledige opsomming van de wijzigingen wordt verwezen naar het bij de stukken behorende vaststellingsrapport.

Inzien

Het bestemmingsplan, als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.BPWATERHOOGTOLSTEE-0401, ligt met ingang van 15 november 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 26 december 2012 ter inzage bij:

Informatiecentrum gemeente Utrecht,

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

geopend: maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH),

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijkbureau Zuid,’t Goylaan 125, Utrecht,

geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Let op: vanwege de kerstvakantieperiode kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Inzien via ruimtelijke plannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door iedere belanghebbende die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om 'voorlopige voorziening' ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven