Logo Borne
Vaststelling bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 2de fase, Borne

Het college van burgemeester en wethouders van Borne heeft op 6 november 2012 het bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 2de fase gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Bornsche Maten, Uitwerkingsplan Singelwonen 2de fase voorziet in de ontwikkeling van vrijstaande-, twee-onder-één-kap-, geschakelde en aaneengebouwde woningen. Het plangebied ligt in het zuiden van de woonwijk Bornsche Maten en wordt ingeklemd door de woonbuurt Tuinstad aan de noordzijde van het plangebied, een groene buffer (als overgang naar het bedrijventerrein Westermaat) aan de oostzijde en het andere deel van de woonbuurt Singelwonen aan de zuid- en westzijde.

Bij de vaststelling van het uitwerkingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan de volgende wijzigingen op de verbeelding en in de regels aangebracht:

  • In de legenda van de verbeelding is in het maatvoeringsymbool minimum aantal bouwlagen 2 gewijzigd in 3.

  • In de regels is artikel 6.2.2 onder d en e vernummert naar f en g.

  • Aan de regels zijn aan artikel 6.2.2 toegevoegd:

    onder d: het bepaalde onder c geldt met dien verstande dat de overkappingen en carports, niet worden meegerekend met het maximaal toelaatbare oppervlak aan bijgebouwen;

    onder e: de maximale oppervlakte per bijgebouw mag ten hoogste 75 m2 bedragen.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 16 november 2012 tot en met 27 december 2012 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal beschikbaar op www.borne.nl onder “Wonen en leven”, “Meer...”, “Actueel, Ter inzage liggende stukken”.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

U kunt van 17 november 2012 t/m 28 december 2012 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft besluit geldig. Wilt u dat besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven