Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbestemmingsplan Nieuw-Balinge, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Nieuw-Balinge” met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 15 november 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied beslaat het dorp Nieuw-Balinge, inclusief het bedrijventerrein “Koekoeksdijk”. Het gebied van bungalowpark “De Breistroeken” wordt bij dit bestemmingsplan buiten beschouwing gelaten, aangezien dit park betrokken wordt bij het bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling rondom Nieuw-Balinge.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de actualisatie van het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan voorziet in hoofdzaak in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik. Bestaande, maar nog niet ingevulde bouwmogelijkheden worden overgenomen. Daarnaast is het woningbouwgebied rondom de Boekweitstraat in het bestemmingsplan opgenomen. Het nieuwe bestemmingsplan biedt voor deze locatie meer flexibiliteit en de mogelijkheid om in beperkte mate meer woningen te realiseren dan het vigerende bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ -> ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1). De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731.NieuwBalinge-ONT1

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het zienswijzenformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Daarnaast kunt u een reactie op papier sturen aan de Gemeenteraad van de gemeente Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw N. Fels van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, tel. (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven