Logo Lochem
Ontwerpbestemmingsplan Waterdijk West Epse en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, Lochem

Ontwerpbestemmingsplan Waterdijk West Epse en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder (artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c, eerste lid Wet geluidhinder)

Ontwerpbestemmingsplan Waterdijk West Epse

In de Structuurvisie Wonen en Werken 2007 2015 is voor de kern Epse een uitbreidingslocatie aangewezen ter hoogte van de Waterdijk in Epse, grenzend aan de bestaande bebouwde kom. Voor het gebied is een stedenbouwkundig plan opgesteld dat voorziet in de realisatie van 82 levensloopbestendige woningen. De uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan zijn juridisch-planologisch verankerd in het ontwerpbestemmingsplan Waterdijk West Epse.

Behalve een bestemmingsplan is eveneens een beeldkwaliteitsplan vervaardigd. Het beeldkwaliteitsplan geeft, met het stedenbouwkundig plan als basis, de uitgangspunten aan voor het architectonisch ontwerp van de woningen en de specifieke inrichtingseisen ten aanzien van de openbare ruimte.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde heeft betrekking op een zevental woningen waarvan ten gevolge van het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden.

Ter inzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan Waterdijk West Epse, alsmede het beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen met ingang van donderdag 15 november 2012 gedurende een periode van zes weken ter inzage (tot en met 27 december). De eerste vier weken is het plan fysiek in te zien bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem (tot en met 13 december) en de laatste twee weken in het nieuwe gemeentehuis aan de Hanzeweg 8 in Lochem (tot en met 26 december).

Het plan kan gedurende de bovengenoemd termijn ook digitaal worden geraadpleegd. Op de gemeentelijke website www.lochem.nl zijn de digitale (bron)bestanden beschikbaar en kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het ontwerp bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit hogere grens digitaal kan worden ingezien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 17, 7240 AA Lochem, onder vermelding van zaaknummer 2011-006482.

Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende de inzagetermijn van zes weken mondeling of schriftelijk een zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 17, 7240 AA Lochem. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden met dhr. J. ten Barge. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00-12.30 uur en op donderdag van 8.00-20.00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven