Logo Skarsterlân
Bestemmingsplan Idskenhuizen - Recreatiepark vastgesteld, Skarsterlân

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 31 oktober 2012 het bestemmingsplan Idskenhuizen-Recreatiepark ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan bevat een juridisch-planologische regeling voor de toevoeging van 11 recreatiewoningen en een receptiegebouw op het deel van het recreatiepark dat momenteel in gebruik is als kampeerterrein. Vanuit de jachthaven wordt een doorsteek gemaakt, zodat bij de recreatiewoningen aanleggelegenheid is. Op grond van het bepaalde in artikel 6.12 Wro is geen exploitatieplan vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en het bijbehorende raadsvoorstel liggen met ingang van 16 november 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure. U kunt de stukken ook digitaal inzien via www.skarsterlan.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn, ingaande 16 november 2012, kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat tenminste: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden van het beroep en zo mogelijk, doch niet verplicht een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht, is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Het indienen van beroep schorst de werking van een bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierechten (kosten) in rekening brengen. Het besluit omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan treedt dan niet in werking voordat de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek heeft beslist.

Naar boven