Logo Reimerswaal
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kruiningen’, Reimerswaal

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat vanaf donderdag 15 november 2012 tot en met donderdag 27 december 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Kruiningen” (inclusief onderliggende stukken) met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.03KnBPKom-on01 voor iedereen ter inzage ligt bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Het gemeentehuis is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. Zo’n afspraak kunt u maken via ons algemene telefoonnummer. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien. Daartoe raadpleegt u www.reimerswaal.nl, vervolgens kiest u aan de rechterzijde onder ‘Snel naar‘ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Hierna vindt u de stukken door op de plannen van Kruiningen te klikken.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan

Met het vaststellen van één bestemming voor de hele kern Kruiningen wordt beoogd om eenvoud in de juridisch-planologische situatie van Kruiningen te creëren, in te spelen op de huidige ruimtelijke behoeften in de kern en aan te sluiten bij de actuele wetgeving.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd. Deze aanpassingen zorgen voor afstemming van het bestemmingsplan op het actuele beleid en de regelgeving. Daarnaast is de flexibiliteit voor de invulling van het woonpark “KruseVeer” vergroot, onder meer door de bouw van patiowoningen mogelijk te maken in de fasen 2 en 3 van dat project.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijke of mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Wijkhuijs of de heer Driesprong. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. De gemeenteraad stelt degenen die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid tot het geven van een nadere mondelinge toelichting tijdens een vergadering van de opinieraad.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Wijkhuijs of de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 0113 - 395000.

Kruiningen, 14 november 2012

Namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal ir. J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven