Logo Leiden
Vaststelling bestemmingsplan ‘De Leidse Schans’, Leiden

Op 6 november 2012 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan De Leidse Schans (NL.IMRO.0546.BP00076-0301) gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een studentencampus in de oostelijke Lammenschansdriehoek planologisch mogelijk. De wijzigingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan betreffen: de wijziging van de bestemming op een klein stuk grond, waarmee op het stuk grond uitsluitend studentenwoningen worden toegestaan in plaats van studentenwoningen én een studentenhotel; de toevoeging van de mogelijkheid een klein terras te realiseren aan de achterzijde van het studentenhotel.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van maandag 12 november 2012 t/m maandag 24 december 2012 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00 uur, donderdagavond van 17:00-20.00 uur en zaterdag van 09:00-13:00 uur. De digitale versie van het bestemmingsplan is beschikbaar op de website van de gemeente Leiden www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde inzagentermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzagentermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagentermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. (071) 5165502, e-mail: service.bowo@leiden.nl.

Naar boven