Logo Grootegast
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Lutjegast – De Wieren 43a–45’, Grootegast

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 6 november 2012 het volgende bestemmingsplan ongewijzigd heeft vastgesteld:

Aan het voormalige kerkgebouw en de bijbehorende dienstwoning wordt ieder afzonderlijk een woonbestemming toegekend.

Het bestemmingsplan inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 14 november 2012 tot en met dinsdag 25 december 2012 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen op onze website www.grootegast.nl onder 'Wonen en Welzijn' → 'Actueel' → 'Bekendmakingen' → 'Bestemmingsplannen'.

De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPLG12HERS1-VA01.

Beschikbaarstelling plan

De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/

Reageren op het plan (instellen beroep)

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kunt u gedurende de beroepstermijn van zes weken beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit. De beroepstermijn vangt daags na de terinzagelegging aan (donderdag 15 november 2012 tot en met woensdag 26 december 2012). Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende bestemmingsplan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KCC van de gemeente Grootegast, telefoonnummer 0594-695795.

Naar boven