Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Puttershoek’, Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Puttershoek’ vanaf 12 november 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt. Het betreft een tweede terinzagelegging. Het plan heeft reeds vanaf 17 september 2012 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Vanwege een publicatiegebrek in de Staatscourant ligt het plan opnieuw ter inzage. Inhoudelijk is er niets gewijzigd aan het ontwerpbestemmingsplan.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Op alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, waarvan op woensdag en vrijdag op afspraak. Op dinsdag tevens van 15.30 tot 19.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via de gemeentelijke website en te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0585.BPPuttershoek-ON01.

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van de kern Puttershoek. Het betreft een beheersgericht bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik wordt vastgelegd. Het bestemmingsplan maakt géén nieuwe ontwikkelingen, zoals woningbouwlocaties, bij recht mogelijk. Wel is een uit te werken bestemming opgenomen ten behoeve van de woningbouwlocatie ‘Wijk van je Leven’.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen doorgevoerd. Enerzijds hebben inspraakreacties van inwoners en reacties van overlegpartners geleid tot aanpassingen op het plan en anderzijds zijn onvolkomenheden in het plan geconstateerd, die in het ontwerpbestemmingsplan zijn hersteld. Eén en ander zoals verwoord in de Nota inspraak, vooroverleg ex art. 3.1.1 Bro en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan ‘Puttershoek’ d.d. 20 augustus 2012.

Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Reclamanten die reeds bij de eerste terinzagelegging een reactie hebben ingediend, hoeven niet opnieuw te reageren. Deze reacties worden ook beoordeeld.

Voor het verkrijgen van een nadere toelichting op het ontwerpbestemmingsplan of het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met één van de medewerkers van de balie Ruimte en Groen via telefoonnummer 078 - 676 44 33.

Binnenmaas, 9 november 2012

Naar boven