Logo Teylingen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’ en reactieve aanwijzing provincie Zuid-Holland, gemeente Teylingen

Naam plan: Bedrijventerreinen Teylingen

Digitale naam plan: NL.IMRO.1525.BP2010TEY02003-0401

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 20 september 2012 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 23 oktober 2012 een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’. Dit houdt in dat bepaalde delen van het bestemmingsplan, namelijk die delen waarop de aanwijzing betrekking heeft, geen deel blijven uitmaken van het bestemmingsplan en dus niet in werking treden. Als het aanwijzingsbesluit onherroepelijk zou worden, dan vervalt het vaststellingsbesluit voor wat betreft de delen waarop de aanwijzing betrekking heeft.

Het plangebeid omvat de bedrijventerreinen Veerpolder (Warmond), Nijverheidsweg (Voorhout), AKZO (Sassenheim), Sassenheim-Zuid (Sassenheim), Rijksstraatweg (Sassenheim), Jagtlust (incl. Greenib-terrein)(Sassenheim) en Industriekade (Sassenheim. Het bestemmingsplan voorziet in het actualiseren van de bouw- en gebruiksregels op basis van de huidige situatie in het plangebied. Tevens zijn op enkele locaties nieuwe invullingen mogelijk gemaakt. Dit zijn een horecalocatie nabij het nieuwe NS-station Sassenheim en een kantorenlocatie op de hoek Rijksstraatweg-Warmonderweg. Ook is de herontwikkeling van de watertoren aan de Wasbeekerlaan mogelijk gemaakt. Tot slot is een wegaanpassing mogelijk gemaakt nabij de hoek Rijksstraatweg-Leidsevaart.

Reactieve aanwijzing provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten hebben op 23 oktober 2012 een reactieve aanwijzing gegeven ten aanzien van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’. De aanwijzing houdt in dat artikel 4 lid 1 sub s van de regels (specifieke vorm van bedrijf – 1 – ondergeschikte detailhandel) en de bijhorende aanduiding (sb-odh) op de verbeelding/plankaart geen onderdeel uit blijven maken van het bestemmingsplan zoals het is vastgesteld.

Genoemde onderdelen van het bestemmingsplan betreffen het toestaan van een ondergeschikte detailhandelsvestiging met een oppervlakte van maximaal 400m² op het Greenib-terrein aan de Warmonderweg in Sassenheim.

Het gevolg van de aanwijzing is dat de genoemde onderdelen van het bestemmingsplan niet in werking treden. Gedeputeerde Staten hebben overwogen dat genoemde onderdelen van het bestemmingsplan in strijd zijn met het beleid van de provincie om detailhandel zo veel mogelijk te concentreren in bestaande centra van steden, dorpen of nieuwe wijkgebonden winkelcentra, zoals opgenomen de provinciale Verordening Ruimte.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Teylingen’, inclusief (onderzoeks)bijlagen, de Nota van beantwoording zienswijzen, Nota van wijzigingen en de reactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland liggen van donderdag 8 november tot en met woensdag 19 december 2012 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing van de provincie Zuid-Holland kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder de rubriek ‘Ondernemen’ – ‘Bestemmingsplan Bedrijventerreinen’ vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing. Daarnaast vindt u er een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf van de analoge versie van het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing downloaden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie van het bestemmingsplan, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep tegen bestemmingsplan

Van donderdag 8 november tot en met woensdag 19 december 2012 is het instellen van beroep mogelijk voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Teylingen naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 20 december 2012 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Beroep tegen reactieve aanwijzing

Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepsschrift tegen de reactieve aanwijzing vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd en loopt gelijk aan de termijn waarbinnen het bestemmingsplan ter inzage ligt. In dit geval is dat van donderdag 8 november tot en met woensdag 19 december 2012. Ook ten aanzien van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben belanghebbenden de mogelijkheid om, indien een spoedeisend belang dit vereist, binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Jan Zandstra via telefoonnummer 14 0252 of stuurt u een e-mail naar j.zandstra@teylingen.nl.

Voorhout, 7 november 2012

Burgemeester en wethouders van Teylingen

Naar boven