Logo Oostflakkee
Vastgesteld besluit hogere grenswaarde Langeweg Ooltgensplaat, Oostflakkee

Het besluit hogere grenswaarde ‘Langeweg’ ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ‘Ooltgensplaat Dorp’ ter inzage. Tijdens de opstelling van voornoemd bestemmingsplan is uit akoestisch onderzoek gebleken dat als gevolg van wegverkeerslawaai ten gevolge van de Langeweg de geluidbelasting op de voorgevel van een op basis van het bestemmingsplan mogelijk te realiseren woning boven de 48 dB uitkomt.

Om het beoogde plan (realisatie van een woning aan de Langeweg te Ooltgensplaat) toch mogelijk te maken heeft het college van burgemeester en wethouders op 25 september 2012 een hogere grenswaarde vastgesteld. Het besluit hogere grenswaarde ‘Langeweg’ met bijbehorende stukken ligt gedurende 6 weken, met ingang 12 november 2012 gedurende 6 weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal als pdf bestand op de website van de gemeente Oostflakkee

  • op papier tijdens openingsuren in het gemeentehuis te Oude Tonge.

Voor wat betreft het besluit hogere grenswaarde geldt dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen de mogelijkheid hebben om beroep in te stellen:

  • belanghebbenden die tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde tijdig kenbaar te maken.

De beroepstermijn duurt 6 weken en vangt aan op de dag na die waarop het besluit hogere grenswaarde ter inzage zijn gelegd, of te wel vanaf dinsdag 13 november 2012. Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde. Degene die beroep instelt, kan daarom tegelijk een verzoek om voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres. De vaststellingsbesluiten treden een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het betreffende besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven