Logo Oostflakkee
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Ooltgensplaat Dorp, Oostflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee maken bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2012 het bestemmingsplan Ooltgensplaat Dorp (NL.IMRO.0580.OFLooplaatdorp11-BP30) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een algehele herziening van de bestemmingsplannen “Oudeland”, “Ooltgensplaat Dorp” en “Dorpsweg” tot een nieuw bestemmingsplan “Ooltgensplaat Dorp”.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op:

  • De rechtstreekse toelaatbaarheid van een specifieke vorm van agrarisch te vervangen door een wijzigingsbevoegdheid voor de percelen gelegen aan de Havendijk.

  • Het mogelijk maken van een zogenaamde woon - werk unit aan de Dorpsweg in het kader van de herstructurering van de Dorpsweg.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Ooltgensplaat Dorp met de daarbij relevante stukken liggen met ingang van 12 november 2012 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis te Oude Tonge. Deze bekendmaking en het bestemmingsplan zal eveneens worden gepubliceerd op de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Er wordt op gewezen dat bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan, het digitale plan het geldige plan is.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Oostflakkee;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Naar boven