Logo Houten
Ontwerpbestemmingsplan Oude Dorp, Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 23 oktober 2012 ingestemd hebben met het ontwerpbestemmingsplan Oude Dorp.

Het plan

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in een planologisch kader voor het Oude Dorp van Houten. Het bestemmingsplan is een uitwerking van het project Oude Dorp en voorziet onder meer in een planologisch kader voor de uitbreiding van de supermarkt, uitbreiding met maximaal 4 horecavoorzieningen ten opzichte van de Visie Oude Dorp (2009) en de realisatie van 150 extra parkeerplaatsen.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 21 juni 2012 tot en met 1 augustus 2012. Gedurende de termijn zijn er drie inspraakreacties binnengekomen op het plan. Daarnaast is het plan in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening naar verschillende overlegpartners verzonden.

In de nota Inspraak en Vooroverleg zijn alle ontvankelijke reacties gebundeld en van een gemeentelijke reactie voorzien. Tevens is aangegeven of de reactie aanleiding heeft gegeven om het voorontwerpbestemmingsplan aan te passen. Tenslotte is er in de nota een lijst opgenomen met daarin opgenomen ambtelijke wijzigingen die doorgevoerd worden.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (03) 63 92 611

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-ONTW

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0080BPOUDEDORP-ONTW

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met de heer J. Wijnekus of mevrouw G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 030 - 63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan worden de ontvankelijke zienswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord. Het ontwerpplan zal vervolgens worden vastgesteld door de gemeenteraad. Dit zal naar verwachting in het 1e kwartaal van 2013 zijn.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 - 63 92 611) contact opnemen met de heer J. Wijnekus of mevrouw G. den Besten van de afdeling Ruimtelijk Beleid.

Naar boven