Logo Leiden
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Leiden Noordwest, Leiden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 11 oktober 2012 het bestemmingsplan Leiden Noordwest, NL.IMRO.0546.BP00002-0301, gewijzigd heeft vastgesteld. De grens van het plangebied wordt gevormd door de Warmonderweg, Poelgeesterweg, Haarlemmertrekvaart, Trekvaartplein, spoorlijn Leiden - Amsterdam, Rijnsburgerweg, Wassenaarseweg en de gemeentegrens ten westen van de Nachtegaallaan. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, planregels en een toelichting. Het betreft de actualisering van de bestemmingsplannen Vogelwijk, Raadsherenbuurt, Houtkwartier 1993 en Poelgeest.

Ter inzage

Het plan ligt met ingang van 12 november 2012 voor een periode van zes weken (tot en met 24 december 2012) ter inzage.

Een digitale versie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De PDF-versie is te downloaden op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. In het stadhuis en bij het servicepunt Bouwen en Wonen kan een papieren versie ingezien worden:

  • in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur) en zaterdag van 9.00-13.00 uur.

    De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn te downloaden via www.leiden.nl/ro.

Beroep

Tijdens de inzage termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. (071) 5165502, e-mail : service.bowo@leiden.nl.

Naar boven