Logo Gelderland
Kennisgeving Ontwerp-inpassingsplan N322 Zaltbommel, Gelderland

De N322 is van groot belang voor Zaltbommel en de Bommelerwaard. Het is voor de regio de enige aansluiting op de A2: een goed alternatief is er niet. Maar de capaciteit van de weg is onvoldoende om tijdens de spits de kruisende verkeersstromen te kunnen verwerken. De provincie Gelderland gaat daarom de N322 deels vernieuwen en een omleiding realiseren. Van 8 november tot en met 19 december 2012 ligt het ontwerp-inpassingsplan met betrekking tot de aanpassingen en omleiding ter inzage. Op 19 november 2012 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over het project.

Terinzagelegging

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 8 november 2012 tot en met 19 december 2012 het volgende ontwerp-besluit met bijbehorende documenten ter inzage ligt:

  • het ontwerp-inpassingsplan N322 Zaltbommel

U kunt in deze periode een zienswijze indienen.

Met deze kennisgeving wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht. Tevens is voldaan aan het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Met het oog op genoemde bepaling uit de Bro is van belang dat tijdens de voorbereiding van het ontwerp-inpassingsplan advies is gevraagd aan meerdere onafhankelijke instanties. Zij hebben ingestemd met het ontwerp-inpassingsplan.

Aanpassing N322 Zaltbommel

Na diverse tracéverkenningen hebben Provinciale Staten van de provincie Gelderland op 29 februari 2012 besloten om de vernieuwing en de omleiding van de N322 bij Zaltbommel als volgt te realiseren:

  • Het deel tussen de A2 en het Esso-tankstation wordt verbreed naar 2x2 rijstroken;

  • er komt een omleiding bij Middelweide;

  • een gedeelte van de Van Heemstraweg-West wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Ontwerp-inpassingsplan N322 Zaltbommel

Het ontwerp-inpassingsplan maakt de aanpassing van de N322 bij Zaltbommel planologisch/juridisch mogelijk. Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd om de uitvoerbaarheid van het plan aan te tonen. Deze onderzoeken liggen gelijktijdig met het ontwerp-inpassingsplan ter inzage. Over dit ontwerp-plan kan iedereen zienswijzen indienen. Na de terinzagelegging en verwerking van de ingediende zienswijzen zullen Provinciale Staten het inpassingsplan vaststellen.

Waar kunt u de stukken inzien?

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging, van 8 november 2012 tot en met 19 december 2012, heeft u de mogelijkheid uw zienswijze in te brengen op het ontwerp-inpassingsplan N322 Zaltbommel. De voorkeur gaat uit naar schriftelijk ingediende zienswijzen. De zienswijzen dienen te worden gericht aan:

  • Gedeputeerde Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau/I.R.P. van Es, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Onder vermelding van ‘zienswijze N322 Zaltbommel, zaaknummer 2009-021070’.

  • Per e-mail: post@gelderland.nl (onder vermelding van zienswijze N322 Zaltbommel, Programmabureau/I.R.P. van Es, zaaknummer 2009-021070).

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur een afspraak maken via het secretariaat van het Programmabureau, tel. (026) 359 8300. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst 19 november

Op 19 november 2012 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over de plannen en het ontwerp-besluit dat ter inzage ligt. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen op het door u gewenste tijdstip. Tijdens een gedeelte van de bijeenkomst zijn gedeputeerde Bieze van de provincie Gelderland en wethouder Looijen van de gemeente Zaltbommel ook aanwezig.

Locatie: Apollo Hotel, Hogeweg 75, Zaltbommel

Naar boven