Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Parkwijk Langerak, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Parkwijk Langerak.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Utrecht in het gebied Leidsche Rijn, tussen deelgebied Het Zand en de Leidsche Rijn. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Zandweg, de Ouderijnseweg, het Johaniterpad, het westelijke deel van de Langerakbaan, 't Zand, de Vuurvlindersingel, de Rijnkennemerlaan en de Burgemeester Verderlaan. Het gebied aan de Zandweg-Slingeraklaan maakt geen onderdeel uit van het plangebied. Voor deze ontwikkeling is eerder een bestemmingsplan vastgesteld.

Het doel van het bestemmingsplan is om diverse verouderde regelingen te vervangen door één actueel juridisch en planologisch kader.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan als vervat in GML-bestand, NL.IMRO.0344.BPPARKWIJKLANGERAK-0302, bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding (plankaart), ligt met ingang van donderdag 8 november 2012 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 19 december 2012 ter inzage bij:

Informatie Centrum Gemeente Utrecht,

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

geopend: maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Balie Bouwen, Wonen en Ondernemen, van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH),

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

Wijkbureau Leidsche Rijn,

Tijdelijk bezoekadres: Dorpsplein 1, Vleuten

Open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Plan inzien via ruimtelijkeplannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

De gemeente Utrecht biedt de bestemmingsplannen inclusief onderzoeksrapporten ook aan via de gemeentelijke website.

Zienswijzen

Gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

p/a Ruimtelijke en Economische ontwikkeling (REO)

t.a.v. de heer M. Kok

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan Parkwijk Langerak'

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860278) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van ter inzage legging. De ter inzage termijn loopt tot en met 19 december 2012.

U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven