Logo Drechterland
Wijzigingsplan ‘De Gouw 86a, Hoogkarspel’ vastgesteld, Drechterland

Het college van Drechterland maakt bekend dat het wijzigingsplan ‘De Gouw 86a, Hoogkarspel’ op 29 oktober 2012 is vastgesteld.

Inleiding

Op 12 januari 2012 is het bestemmingsplan “Drechterland-Noord 2011” in werking getreden. Het perceel De Gouw 86A heeft daarin een agrarische functie. Een aanzienlijk deel van de bestaande en in 2006 vergunde bedrijfsbebouwing is echter onterecht bestemd als ‘Agrarisch’ (geen bouwblok aangegeven). Dit betekent dat er op dat deel van het agrarisch perceel formeel geen agrarische bedrijfsgebouwen zijn toegestaan.

Inhoud wijzigingsplan

Op grond van artikel 3.7.2 van de planregels van het bestemmingsplan kan het college het plan wijzigen. Een ter plaatse aangegeven bouwperceel kan, bij gelijkblijvende oppervlakte, van vorm worden veranderd. Het college acht het verantwoord om de voorgenoemde wijziging toe te passen. Hierdoor wordt de bestaande situatie correct opgenomen in het bestemmingsplan en wordt recht gedaan aan de gewenste situatie. Burgemeester en wethouders achten deze binnenplanse wijzigingsbevoegdheid een toereikend middel om de geconstateerde tekortkoming in het bestemmingsplan te herstellen

Regelgeving

Op grond van artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening heeft het ontwerp-wijzigingsplan vanaf donderdag 9 augustus 2012 zes weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

Beroep

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de verzenddatum in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

  • Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en uw redenen van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan, betaalt u een griffierecht.

  • Ook wanneer u een zienswijze naar voren heeft kunnen brengen of bezwaar heeft kunnen maken, staat beroep open, tenzij u redelijkerwijs kan worden verweten dat u dit niet heeft gedaan.

  • Een beroepschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven