Logo Enschede
M.E.R.-beoordeling gebiedsontwikkeling Het Rutbeek, Enschede

De Regio Twente streeft er naar dat de parken die bij haar in beheer zijn een grotere bijdrage gaan leveren aan de economische en toeristische doelstellingen van Twente. Vanuit dit perspectief is er een plan ontwikkeld om in recreatiepark Het Rutbeek een bungalowpark en een -het gehele jaar geopende- horeca- en saunavoorziening te realiseren. Voor deze ontwikkeling is een herziening van het ter plaatse geldende bestemmingsplan vereist. Op grond van de Wet Milieubeheer moet in het geval dat hier aan de orde is (herziening bestemmingsplan ten behoeve van ontwikkeling bungalowpark met bijbehorende voorzieningen met een oppervlakte van meer dan 25 hectare) beoordeeld worden of het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Het ingenieursbureau Oranjewoud heeft in opdracht van de Regio Twente de milieugevolgen van dit initiatief onderzocht. In haar rapportage van 18 juli 2012 komt zij tot de conclusie dat bij de uitvoering van dit plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen optreden.

In zijn vergadering van 29 oktober 2012 heeft de gemeenteraad besloten dat er bij de voorbereiding van de bestemmingsplanherziening ten behoeve van de realisatie van een bungalowpark en een horeca- saunavoorziening op recreatiepark Het Rutbeek geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Daarbij is overwogen dat de rapportage van Oranjewoud is getoetst en dat de conclusie van dit bureau wordt gedeeld.

Het besluit van de de gemeenteraad van 29 oktober 2012 ligt van 9 november 2012 tot en met 20 december 2012 ter inzage in de centrale hal van het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Tegen het raadsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven