Logo Gorinchem
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 7 november 2012 tot en met dinsdag 18 december 2012 voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden” evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft de zuidelijke (woon)eilanden van het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem” (4208). Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Laag Dalemseweg;

  • ten oosten: het buitengebied;

  • ten zuiden: de Graaf Reinaldweg (N830);

  • ten westen: de Spijksesteeg.

Het bestemmingsplan is opgesteld om het bestemmingsplan “Hoog Dalem” op enkele onderdelen aan te passen. De aanleiding hiervoor is tweeledig:

  • 1. de uitspraak d.d. 29 februari 2012 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waarbij enkele onderdelen van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” zijn vernietigd;

  • 2. het stedenbouwkundig plan, dat na de vaststelling van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” is uitgewerkt, past op enkele ondergeschikte punten niet in het vigerende bestemmingsplan “Hoog Dalem”. Daarom moet dit bestemmingsplan op deze onderdelen worden geactualiseerd.

Voorliggend bestemmingsplan herziet enkele onderdelen van het bestemmingsplan “Hoog Dalem” en zorgt voor een nieuw en actueel planologisch-juridisch kader voor het grootste deel van de zuidelijke eilanden van het ontwikkelingsgebied “Hoog Dalem”. Voor het resterende deel van dit gebied blijft het bestemmingsplan ‘Hoog Dalem” gelden.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening zuidelijke eilanden” staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het ontwerp bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Zienswijzen

Vanaf woensdag 7 november 2012 tot en met dinsdag 18 december 2012 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of informatie over het ontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 659 317. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 6 november 2012

Naar boven